Tíz év börtönre ítélték a feleségét megfojtó ököritófülpösi férfit

2023. február 6. – 18:14

Másolás

Vágólapra másolva

Nem jogerősen tíz év börtönbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék hétfőn azt a férfit, aki 2022-ben családi házukban megfojtotta a feleségét Ököritófülpösön. A bírói tanács a vádlottat emberölésben mondta ki bűnösnek, és kizárta feltételes szabadságra bocsátásásának lehetőségét.

A férfi és a nála huszonegy évvel fiatalabb nő házassága 2021 nyarán a vádlott irracionális féltékenysége miatt megromlott. 2022. január 1-jére virradóra szóváltásba keveredtek, amelynek során a vádlott olyan erővel szorította meg a már ágyban fekvő felesége nyakát, hogy az asszony a helyszínen meghalt – olvasható az ítéletről kiadott törvényszéki közleményben.

Ezután a férfi sikertelenül próbálta megölni magát. Reggel hét órakor telefonon értesítette a segélyhívót a gyilkosságról.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott beismerő vallomását, megbánását és az önfeljelentést, ugyanakkor súlyosító körülményként a hasonló jellegű bűncselekmények elszaporodottságát, valamint azt, hogy tettét közeli hozzátartozó sérelmére követte el.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. (MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!