Jövő héten Sopronban tart háromnapos kihelyezett ülést a kormány

2023. február 3. – 11:17

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor háromnapos stratégiai kormányülést hívott össze, a kihelyezett kormányülés helyszíne ezúttal is Sopron lesz – írja az Origo kormánypárti hírportál. Nem ez lesz az első alkalom, hogy Sopronban ülésezik a kabinet: tavaly júniusban szintén ott volt – és szintén háromnapos volt – az a kihelyezett kormányülés, amelyen többek között a gazdasági válság miatt kirótt különadókról szóló rendelkezéseket fogadták el.

Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke megerősítette a lap információját. Azt is mondta, hogy a jövő hét elején lesz a kormányülés, és ott nem lesznek sajtónyilvános programok, hanem csütörtökön Kormányinfón számol be az ülésről Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Orbán Viktor miniszterelnök a Sopronban tartott kihelyezett kormányülésen 2022. június 4-én – Fotó: Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI
Orbán Viktor miniszterelnök a Sopronban tartott kihelyezett kormányülésen 2022. június 4-én – Fotó: Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI

A kormányülés témái között biztosan szerepelni fog az ukrajnai háború, „annak nemzetközi összefüggései és Magyarország szilárd elkötelezettsége a béke és a mielőbbi tűzszünet mellett” – írja a lap. Emellett várhatóan szó lesz a gazdasági kilátásokról, Magyarország energiastratégiájáról és az inflációról is.

Az Origo arról is ír, hogy felsorolt témák aktualitását „alátámasztja a jövő csütörtök-pénteki brüsszeli EU-csúcs, amelyre – Havasi Bertalan közlése szerint – Orbán Viktor is elutazik majd”. A tizedik uniós szankciós csomag tervezete is tartalmaz energiára vonatkozó részleteket, minden bizonnyal ezekről és a Brüsszellel zajló tárgyalásokról is szó esik majd a soproni stratégiai kormányülésen, írja a lap.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!