Bedrogozva, részegen vezette fának a lopott autót, majd fél év alatt még 14 bűncselekményt követett el egy siófoki fiú

2023. február 3. – 07:28

Másolás

Vágólapra másolva

Tavaly februárban Siófok belvárosában fának ütközött egy kisteherautó. Ez önmagában még nem lett volna érdekes, bárki koccanhat, pláne egy téli, esetleg síkosabb úton. Csakhogy a kisteherautó sofőrje

  • az autót ellopta,
  • azt ittasan vezette,
  • az alkohol mellett kábítószert is fogyasztott a lopás előtt,
  • ráadásul két ismerősét, köztük azt, akinek az autóját ellopta, megfenyegette azzal, hogy megveri, illetve megöli őket.

A sofőrről, egy fiatalkorú fiúról emellett kiderült, hogy szülői elhanyagolás és iskolakerülés miatt már korábban nevelésbe vették, de „gondozási helyéről folyamatosan szökésben volt, siófoki rokonainál bujkált a hatóságok elől” – derül ki az ügyészség közleményéből.

A fiú februártól a tavaly augusztusi letartóztatásáig halmozta a bűncselekményeket. A vádirat szerint nagybátyjától televíziót, nagyanyjától mobiltelefont, ismerősétől elektromos kerékpárt lopott. Emellett az egyik siófoki diszkontáruházból rendszeresen szeszes italt vitt el fizetés nélkül, egy felújítás alatt álló ingatlanból a beépített rézvezetékeket és csaptelepeket bontotta ki.

„A vádban szereplő utolsó bűncselekményt a fiú az őrizetbe vétele előtti előállítása során valósította meg, amikor egy ismerőse személyi adatait diktálta be az intézkedő járőrnek a sajátja helyett” – olvasható a közleményben.

A vádhatóság javítóintézetbe küldené és eltiltaná a járművezetéstől a fiút, aki ellen a közlemény szerint „életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt egy büntetőeljárás már folyamatban van”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!