Hiába költöztették ki a ferencvárosi idősotthon lakóit, az oda tervezett beruházás nem indult el

2023. február 2. – 08:48

Másolás

Vágólapra másolva

A Semmelweis Egyetem tervezett gyógyszerkutató központja is azok közé az állami finanszírozású projektek közé tartozik, amiket Lázár János javaslatára felfüggesztett a kormány, így lényegében hiába költöztették ki a ferencvárosi Knézich idősotthon épületéből a lakókat tavaly ősszel, írja a Népszava. A lap részletesen ír a Hőgyes Endre utcai épület eladása körüli kálváriájáról, amiről még 2018-ban döntött úgy a kormány, hogy megveszi a Hőgyes-Schöpf-Merei Gyógyszerkutatási Centrumnak, és a Semmelweis Egyetemet teszi meg vagyonkezelőnek.

A kivitelezési közbeszerzési eljárást a Tiborcz István-közeli West Hungária Bau Kft. (WHB) nyerte el nettó 29,4 milliárd forintos ajánlatával. Az ingatlan tulajdonosa a Semmelweis Egyetem lett, de a beruházás nem kezdődött el, miután Lázár János építési és beruházási miniszter nyáron felfüggesztett 117 kiemelt állami beruházást.

A Semmelweis Egyetem a Népszava kérdésére azt írta, megkapták a felfüggesztésről szóló határozatot, de továbbra is kiemelt projektjüknek tekintik a Hőgyes-Schöpf-Merei Gyógyszerkutatási Centrum megvalósítását, és folytatják a beruházás előkészítését. Az a céljuk, hogy a Hőgyes Endre utcai egyetemi épületben, valamint a vele szomszédos, volt Schöpf-Merei kórház területén egy olyan egyetemi kampusz jöjjön létre, ami egyszerre adhat otthont a kar oktatási, kutatási és gyógyszerkészítési funkcióinak is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!