Lázár János közzétette a 117 kiemelt állami beruházást, amit felülvizsgál a kormány

2022. augusztus 23. – 12:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A beruházások felülvizsgálatával kapcsolatos munka jelenleg is zajlik – olvasható Lázár János építési és beruházási miniszter Vadai Ágnes kérdésére adott válaszában. A DK képviselője arról kérdezte Lázárt, hogy mikorra tudják áttekinteni, mely beruházásokat állít le az Orbán-kormány és meg tudja-e adni, melyik volt a kormány által támogatott 117 kiemelt állami beruházás.

A parlament honlapján közzétett válaszában a miniszter közzétette a kiemeltté nyilvánított beruházásokat, és azt is írta, folyamatosan egyeztet a polgármesterekkel, országgyűlési képviselőkkel és az érintettekkel.

„Biztosíthatom róla, hogy a fővárosi beruházások felülvizsgálata is el fog érkezni abba a stádiumba, hogy Főpolgármester úrral is érdemben tudunk majd egyeztetni” – írta Lázár János.

A kiemeltté nyilvánított beruházások listáján szerepel többek között a Miniszterelnökség budavári elhelyezését biztosító Karmelita kolostor felújítása és átépítése, a XI. kerületi Dél-Budai Centrumkórház létrehozását célzó beruházás, a Szent Margit Rendelőintézet is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!