Hoppál Péter miniszteri biztos lett

2023. február 1. – 00:29

Másolás

Vágólapra másolva

Megszűnt Hoppál Péter államtitkári megbízatása, de február 1-től a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszteri biztosaként folytatja a munkát – olvasható a nem sokkal kedd éjfél előtt megjelent Hivatalos Értesítőben és Magyar Közlönyben. Hoppál mostantól „egyes, a kultúráért és innovációért felelős miniszter (Csák János) által meghatározott, kiemelt jelentőségű kulturális célokhoz kapcsolódó feladatokat” lát majd el.

A váltásról Hoppál a Facebookon is beszámolt. Ott azt írta, hogy sikeresen beüzemelte a kultúráért felelős államtitkárságot, így elvégezte a feladatát, és átadja a stafétát Závogyán Magdolnának, akinek államtitkári kinevezését szintén ebben a közlönyben hirdették ki. Hoppál a kinevezések átvételéről is osztott meg képeket.

Bár az már decemberben felmerült, hogy Hoppál otthagyja az államtitkárságot, akkor még arról volt szó, hogy kormánybiztosként folytathatja, maga Orbán Viktor is arról beszélt nemzetközi sajtótájékoztatóján, hogy Csák János ezt kérvényezte. Ezt akkor egy rejtélyes üzenettel nem erősítette meg, viszont nem is tagadta. A most kinevezett Závogyán Magdolna a Nemzeti Művelődési Intézet ügyvezetője, korábban Hoppál helyettese és tanácsadója is volt.

Szintén az egyik keddi közlönyből derült ki, hogy Siklós Lili, az Energiaügyi Minisztérium eddigi helyettes államtitkára szintén lemondott, így megszűnik a megbízatása. Ő a kormányzati önéletrajza szerint eddig az új minisztérium humánpolitikáért, nemzetközi és protokollügyekért felelős helyettes államtitkára volt. Korábban ugyanakkor dolgozott a Technológiai Minisztérium Kommunikációs Főosztályán, a Külgazdasági és Külügyminisztérium alá tartozó Tajpeji Magyar Kereskedelmi Irodánál (misszióvezető-helyettesként és konzulként), valamint Magyarország Pekingi Nagykövetségén és a Huaweinél is. Lemondásával egy időben Holicza Pétert kinevezték az Energiaügyi Minisztérium helyettes államtitkárává.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!