Kormánybiztos lehet Hoppál Péterből

2022. december 20. – 20:47

Másolás

Vágólapra másolva

„Hazámat szolgálom” – ezzel a kommentárral osztotta meg Hoppál Péter azt a cikket, amelyben a Pécs Aktuál arról ír, hogy a fideszes országgyűlési képviselő hamarosan kormánybiztosi pozíciót kaphat. Mindebből arra lehet következtetni, hogy Hoppál nem vonja kétségbe a cikk tartalmát.

Hoppál Péter Tusványoson – Fotó: Telex
Hoppál Péter Tusványoson – Fotó: Telex

A lap azt írta, hogy Hoppál februártól foglalja el új tisztségét, ami több vidéki jelenléttel és kevesebb hivatali, adminisztrációs teendővel jár. A Pécs Aktuál szerint stratégiailag fontos kulturális évadok szervezése és gondozása várhat rá határokon belül és azokon túl is.

A képviselő ezt is megerősítette egy Facebook-hozzászólásban, amelyben ezt írta: „Új, fontos kormányzati feladatra készülve. Több vidéki és választókerületi munka, kevesebb budapesti hivatali kötelezettség, továbbra is a magyar kultúráért dolgozva.”

Hoppál csak akkor lehet kormánybiztos, ha jelenlegi tisztségéről, a kultúráért felelős államtitkári posztról lemond. Csák János miniszter az Index információi szerint fel is menti Hoppált, és helyére Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet vezetője, Hoppál eddigi tanácsadója érkezhet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!