Kampányt indított a testszégyenítés ellen a TV2-s sorozat színésze, az előzmény egy Origo-cikk

2023. február 1. – 23:15

Másolás

Vágólapra másolva

„Van jogod reagálni. Olyan eszközökkel, amikkel a leginkább azonosulni tudsz, és amik nem növelik, hanem csökkentik a fájdalmat és a dühöt” – írja Facebook-bejegyzésében Grisnik Petra színész, a TV2 Hazatalálsz című sorozatának szereplője. Grisnik azután döntött a figyelemfelhívó poszt mellett, hogy az Origo néhány napja Imádja meztelenül mutogatni magát a TV2 legújabb sorozatának színésznője címmel válogatást közölt az Instagram-posztjaiból, amelyekben művészi jellegű félaktokon szerepel.

Grisnik az Origo cikkében szereplő képek egyikén sem látható meztelenül, de a megjelenése után több sértő kommentet is kapott. Ezek egy részének felhasználásával újabb fotósorozatot készített és tett közzé saját Facebook-oldalán (ld. fentebb), hogy írásban és a kommentek képeken való szerepeltetésével is tiltakozzon a bántó, személyeskedő, olykor testszégyenítő megjegyzések ellen.

A színész megjegyzi, hogy szerinte minden médiatermék felelős a bántó olvasói megjegyzésekért, ha előzőleg a közösségi oldalakról, a kontextusából kiragadva, provokatív címmel közöl valamit. „A vélemény: oké. A bántalmazás, testszégyenítés, ítélkezés: nem oké” – írta.

Korábban részletesen foglalkoztunk azzal, hogy az Origo egy ideje elsősorban meztelen nős tartalmakkal színesíti az alapvetően félrevezető és sajtóperek tucatjait eredményező lejárató- és propagandacikkeit. December 19-i cikkünk közlésekor tizennyolcszor szerepeltek a címlapon a meztelen, a mell és a szexi szavak, később pedig egykori kollégánk olyan Chrome-bővítményt készített, ami előresorolja az Origo hasonló közléseit.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!