„Állj le öt percre” – üzenik a közszféra dolgozóit képviselő szakszervezetek

2023. január 31. – 10:09

Másolás

Vágólapra másolva

A Belügyminisztérium épülete előtt a szolidaritás napja alkalmából 10 órakor sajtótájékoztatót tartanak a közszféra dolgozóit képviselő szakszervezetek. Az eseményen képviselteti magát többek között a PDSZ, a rendvédelmi dolgozók szakszervezete, a védőnők szakszervezete és a szociális dolgozók képviselői is. A résztvevők azt üzenik a közszféra dolgozóinak, hogy álljanak le öt percre kedden, addig ne dolgozzanak.

Boros Péterné a mikrofonok mögött, Bárdos Judit, Taskovics István és középen Komjáthy Anna – Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex
Boros Péterné a mikrofonok mögött, Bárdos Judit, Taskovics István és középen Komjáthy Anna – Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex

A szakszervezetek képviselői sorban mondták el a követeléseiket:

Boros Péterné, az MKKSZ elnöke az önkormányzati köztisztviselők illetménytábláinak módosítását kérte, szerinte óriási a szakadék a vidéki és a fővárosi önkormányzatok között, kiemelte a szolidaritási adó csökkentésének szükségességét is.

Komjáthy Anna, a PDSZ országos választmányának elnöke a pedagógusok már ismert követeléseit sorolta: többek között az azonnali, 45 százalékos béremelést, és a heti maximum 22 tanórát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!