Győrben fáklyás tüntetés volt a tanárokért

2023. január 31. – 19:20

Laczó Balázs
Laczó Balázs
Győri tudósító

Másolás

Vágólapra másolva

Győrben körülbelül 200-250 tüntető vett részt egy fáklyás felvonuláson, amelyet az egységes Diákfront szervezett az oktatásért és a jelen helyzet elleni tiltakozások kezdetének évfordulója alkalmából.

Diákok, szülők és pedagógusok vonultak át Győrben a városházától a Széchenyi térig. Kertész Márton elnökségi tag azt mondta a résztvevőknek: „Most nem énekelünk, az »Éljen a grund!« már úgyis a könyökünkön jön ki. Most kiabálunk, hogy mások is meghallják: Az oktatás nemzeti ügy!”

Fotó: Laczó Balázs / Telex Fotó: Laczó Balázs / Telex
Fotó: Laczó Balázs / Telex

Szerinte egy éve figyeljük, hogy a tanárhiány problémája iránt a kormány érdektelen, és egy éve újabb és újabb hazugságokat talál ki arról, hogy éppen miért nem lehet béreket emelni. „Minek tömnék a pedagógusok zsebét, ha ebben a válságos helyzetben a sajátjukét is tömhetik, minek hallgassák meg az embereket, ha le is hallgathatják őket, minek oktatásügy, ha az iskolákban a rendet rendőrbottal akarják fenntartani?” – kérdezte. Felvonulás közben felvetette: „Feltűnt-e nektek, hogy a velünk vonuló tanároknak és a minket kísérő rendőröknek ugyanaz a minisztere?” „Oktatásügyet” – skandálta erre a tömeg.

A győri esemény érdekessége volt, hogy a helyi ipari park bővítése elleni mozgalmat jelentő Szívügyünk Szentiván csoport is szolidaritást vállalt a pedagógusokkal és felvonult fáklyáival.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!