Rendőrségi vizsgálat indult a gyerekeket a 12 éves osztálytársuk megverésére biztató mezőcsáti tanár ellen

2023. január 31. – 17:27

Másolás

Vágólapra másolva

Kiskorú veszélyeztetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított a rendőrség azzal az 55 éves mezőcsáti férfival szemben, aki vélhetően arra biztatott diákokat, hogy verjék meg egy osztálytársukat.

Az eset múlt hétfőn történt egy mezőcsáti iskolában. A nyomozás eddigi adatai szerint „az egyik tanórán 13 tanuló – a pedagógus biztatására – bántalmazott egy 12 éves fiút, aki nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el az eset kapcsán” – olvasható a Police.hu-n megjelent rendőrségi közleményben.

Mint a hétvégén az RTL híradója nyomán megírtuk, az iskola egyik, testnevelést és informatikát tanító pedagógusáról állítják: ötöst ígért azoknak, akik megverik a fiút.

Az RTL még arról számolt be, hogy miután a szülők jelentették az esetet, a tanár beismerte a tettét. Most viszont a rendőrség azt közölte, hogy a tanár a hétfői gyanúsítotti kihallgatásán „a terhére rótt bűncselekményt nem ismerte el”.

Igaz, a fiú apja a tévécsatornának már korábban azt mondta, hogy a tanár azt üzente nekik, próbálják máshogy elintézni az ügyet, vonja vissza a feljelentést.

Az ügyben a korábbi hírek szerint a tankerület is vizsgálatot indított.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!