Felújítják a beázott óbudai elitgimnáziumot, 90 millió forintot ad rá a Klik

2023. január 30. – 09:49

Másolás

Vágólapra másolva

Felújítják a beázott Veres Péter Gimnáziumot, a Klebelsberg Központ 90 millió forintot biztosít a lapostető felújítására és a tönkrement felszerelések cseréjére – írja a óbudaihírek.hu.

Ahogy arról a Telexen is beszámoltunk, a békásmegyeri gimnázium január elején ázott be a heves esőzések miatt. A beázásról videók is készültek, a felvételeken látszódott, hogy az iskola épületének egy részén a plafon több helyen is lyukas, a lyukakon keresztül a padlóra csöpögött a víz. Az intézmény igazgatója a Telexnak azt írta, „a beázás sajnos valóban megtörtént, tegnap kezdődött a lapostető szigetelésének hibájából. Ma a reggeli órákban az érintett tetőszakaszt lefóliázták. Most már »csak« az épületbe eddig bejutott víz csöpög. A tető javítása az eső elállta után – reményeink szerint holnap – kezdődhet meg. A beázás az első emeletről átterjedt a földszinten lévő könyvtárra is, de az állomány nem sérült”.

A beázás megszüntetésére 90 millió forintot biztosít a Klebelsberg Központ, ami fedezi a tető felújítását, az álmennyezet cseréjét, a vizes blokkok festését, valamint a tönkre ment lámpatestek cseréjét.

A Veres Péter Gimnázium az ország egyik legjobb középiskolája, „A 100 legjobb gimnázium 2022” című HVG-kiadványban a 6. helyen szerepelnek. „Tanulóink az országos kompetenciamérésen matematikából a 5., szövegértésből a 19. helyet érték el, érettségiző diákjaink magyar nyelv és irodalomból a 19., matematikából a 2., történelemből a 15., idegen nyelvekből a 56. helyen végeztek. Emelt szintű vizsgák aránya alapján a 11. helyen szerepelünk” – írta az iskola honlapja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!