Vödrökbe, kukába csöpög a víz egy békásmegyeri gimnázium lyukas plafonjáról

2023. január 10. – 14:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nemrég a szerkesztőségünkhöz eljutott egy Facebook-videó, amit a Békásmegyeri Veres Péter Gimnáziumban készítettek. A felvételeken az látszik, hogy az iskola épületének egy részén a plafon több helyen is lyukas. A lyukakon keresztül a padlóra csöpög a víz, ami ennek következtében egy igen nagy foltban már fel is ázott. A videón az is látszik, hogy a lyukak alá vödröket és egy kukát is tettek, hogy abba csöpögjön a plafonból csöpögő víz. A Facebookon megosztott videó mellé azt írták, hogy „az ázó könyvtár mellett próbáljuk elképzelni azt a szagot is, ami egy beázott épületnek lehet”:

A felvételekkel kapcsolatban kerestük az iskolát, kérdéseinkre Székely György, a békásmegyeri intézmény igazgatója írásban a következőket válaszolta:

„A beázás sajnos valóban megtörtént, tegnap kezdődött a lapostető szigetelésének hibájából. Ma a reggeli órákban az érintett tetőszakaszt lefóliázták. Most már »csak« az épületbe eddig bejutott víz csöpög. A tető javítása az eső elállta után – reményeink szerint holnap – kezdődhet meg. A beázás az első emeletről átterjedt a földszinten lévő könyvtárra is, de az állomány nem sérült” – írja az igazgató.

A Veres Péter Gimnázium egyébként az ország egyik legjobb középiskolája, „A 100 legjobb gimnázium 2022” című HVG-kiadványban a 6. helyen szerepelnek. „Tanulóink az országos kompetenciamérésen matematikából a 5., szövegértésből a 19. helyet érték el, érettségiző diákjaink magyar nyelv és irodalomból a 19., matematikából a 2., történelemből a 15., idegen nyelvekből a 56. helyen végeztek. Emelt szintű vizsgák aránya alapján a 11. helyen szerepelünk” – írta az iskola honlapja.

Kérdéseinket elküldtük az iskolát fenntartó, Észak-Budapesti Tankerületi Központnak is. Cikkünket frissítjük, amint választ kaptunk a tankerület illetékeseitől is.

Frissítés:

A tankerület válasza szerint az iskola állapota ellenére a tanulók áthelyezése nem indokolt. „A Veres Péter Gimnázium épülete egy régi, felújításra szoruló panel épület. A beázás miatt, kárfelmérést végzünk és zajlik a hiba helyreállítása” – írták.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!