Az Eötvös József Gimnázium Facebook-oldalán és az öregdiákok csoportjában is cenzúrázzák a vesztegetési üggyel kapcsolatos véleményeket

2023. január 30. – 15:38

Másolás

Vágólapra másolva

A budapesti Eötvös József Gimnázium Facebook-oldalán korlátozták a hozzászólásokat, az „Eötvös József Gimnázium Öregdiákok – Hivatalos Csoport” című nyilvános Facebook-csoportban pedig az admin közölte: törölni fogják a vesztegetési botrányra vonatkozó posztokat és hozzászólásokat – írja a Metropol.

Mint arról korábban a Telexen is beszámoltunk, a Budapesti Rendőr-főkapitányság vesztegetés bűntett gyanúja miatt rendelt el csütörtökön nyomozást, miután a kormányközeli Metropol hangfelvételt tett közzé arról, hogy az iskola igazgatója, Moss László és a gimnáziumhoz tartozó Reáltanoda Alapítvány vezetője, Kálmán Gábor pénzért vehettek fel olyan diákokat az iskolába, akik pontszámuk alapján nem tudtak volna bekerülni. Az iskola közleményben tagadta a vesztegetési vádakat.

A nyilatkozatot az iskola hivatalos Facebook-oldalán is közzétették, ami alatt korlátozták a hozzászólásokat. A poszt alatt most csak két hozzászólás olvasható: az egyik hozzászóló szerint várható volt, hogy a tanársztrájkok miatt támadni fogják az iskolát; a másik szerint az igazgató tisztessége és becsületessége megkérdőjelezhetetlen.

Az Eötvös József Gimnázium Öregdiákok – Hivatalos Csoportban több bejegyzés is megjelent a vesztegetési üggyel kapcsolatban, vasárnap azonban az admin alábbi bejegyzést tette közzé:

Forrás: Eötvös József Gimnázium Öregdiákok – Hivatalos Csoport
Forrás: Eötvös József Gimnázium Öregdiákok – Hivatalos Csoport

A csoport leírása szerint az admin a gimnázium igazgatójának, Moss Lászlónak a megbízásából a csoportban megjelenő tartalmak (bejegyzések, hozzászólások) és a tagságok kizárólagos kezelője, az viszont nem derült ki, hogy a fenti szabályt az igazgató utasítására hozta-e az admin.

A gimnázium nyilatkozatának megjelenése után lapunknak az Eötvös József Gimnázium egyik tanára azt nyilatkozta, hogy bár ő személyesen nem ismeri a Reáltanoda Alapítvány vezetőjét, „iskolai beszélgetés alapján” valóban Kálmán Gábor hallható a hangfelvételen. A vesztegetési botrányról ebben a cikkben írtunk részletesen.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!