A magyar műköröm-milliárdos ismeretlen bámészkodókat is simán beültet a Ferrarijába

2023. január 27. – 08:33

Másolás

Vágólapra másolva

Hosszú cikkben mutatott be a G7 egy, a műkörömiparból meggazdagodott, különc milliárdost. Jákob Zoltán 43 milliárdosra becsült vagyonával a 37. leggazdagabb magyar. A hazai nagyurak többnyire rejtőzködő életet élnek, mert nagyon sok esetben közpénzből tollasodtak meg, de Jákob állítja: soha nem kapott állami pénzt, nem kötődik a hatalomhoz. „Nem privatizáltam, nem kaptam se hitelt, se támogatást. Self-made man vagyok, ahogy Amerikában mondják” – mondta erről korábban.

Egy kis alföldi faluból származik, jelenleg egy Budapest belvárosában lévő, csaknem egymilliárd forintot érő luxuslakásban lakik. Sokáig nem volt ismert a médiában, ez azonban teljesen megváltozott az elmúlt másfél évben. Manapság már rendszeres vendége a két nagy kereskedelmi csatorna, az RTL és a TV2 műsorainak, Insta- és Tiktok-oldalát százezrek követik.

Rendszeresen beszámol luxusutazásairól, és arról is, hogyan szokott szóba elegyedni olyan bámészkodókkal, akik a két Ferrarija valamelyikét nézegetik épp az utcán. Időnként meg is engedi nekik, hogy beleüljenek, és beröffenthessék kicsit a motort.

Előfordult, hogy több órát vártak a háza előtt, de benzinkúton vagy a tihanyi kompon is túráztathatták a Ferrarit, és van, hogy kisebb sor alakul ki a beüléshez.

A G7 cikke szerint Jákob gyakran posztol a TikTokon különböző luxusszenvedélyeiről: Swarovski karácsonyfadíszekről, egyedi Louis Vuitton táskáról, menő éttermekről és hasonlókról.

A Jákob 100 százalékos tulajdonában álló, műköröm-alapanyagot gyártó cégcsoportnak nagyjából 250 ember dolgozik, és Jákob szerint a tavaly 9 milliárd forintos bevétel nagyjából fele származott exportból. Emellett nemrég ingatlanfejlesztésbe kezdett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!