Se élelme, se vize, se háza nem volt a sovány, láncra vert kutyának

2023. január 27. – 05:55

Másolás

Vágólapra másolva

Egy lesoványodott kutyára figyeltek fel szerdán Dabronyban az ajkai rendőrök, amikor egy lakóháznál intézkedtek. Az tűnt fel nekik, hogy a néhány méteres láncon tartott kutya számára a gazda nem biztosított megfelelő körülményeket, írja a Police.hu.

A kutya 44 éves tulajdonosa nem adott élelmet és ivóvizet az állatnak, így az kénytelen volt az udvaron lévő összegyűlt csapadékvízből inni. Az állattartó továbbá arról sem gondoskodott, hogy a futólánc környezetébe kutyaházat, vagy olyan alkalmatosságot helyezzen el, mely eső, szél, illetve hideg ellen védelmet, fedelet nyújtott volna.

Forrás: Police.hu
Forrás: Police.hu

A rendőrök által helyszínre hívott hatósági állatorvos megerősítette, hogy a kutya tartásának körülményei és az egészségi állapota állatkínzásra utaltak. A kiérkező állatvédők gondoskodtak az eb megfelelő körülmények közé helyezéséről, az állatorvos pedig arról, hogy az mielőbb orvosi kezelésben részesüljön.

Az ügyben állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás az Ajkai Rendőrkapitányságon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!