Orbán: Nem kell túlbonyolítani a dolgokat, azonnali tűzszünet kell

2023. január 26. – 19:34

Másolás

Vágólapra másolva

Kötetlen beszélgetésen fogadta a Karmelitában Orbán Viktor miniszterelnök és kabinetvezetője, Orbán Balázs az MCC nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit – írja az MTI. Az eseményen a háborúról Orbán Viktor azt mondta:

nem kell túlbonyolítani a dolgokat, azonnali tűzszünetre van szükség, ami után rögtön meg kell kezdődniük a béketárgyalásoknak, ezek azonban hónapokig, évekig is eltarthatnak.

Orbán szerint az európai vezetőknek az is nehezére esik, hogy felismerjék és megfogalmazzák a kontinens saját érdekeit. Szerinte nagyon fontos odafigyelni a háború eszkalálódásának veszélyére.

Szerdán és csütörtökön zajlott Budapesten a Matthias Corvinus Collegium nemzetközi médiakonferenciája, ahol egy sor előadáson zajlott eszmecsere a média működéséről, szerepéről, feladatairól. Az MCC-s konferenciákhoz hasonlóan itt is egymás mellé ültettek szakmai szereplőket, külföldi szélsőjobboldali megmondóembereket és fideszes propagandistákat.

Az eseményen felszólalt Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök fia, Jair Netanjahu, aki szerint Soros nagyon komoly károkat okozott Izraelnek. Az ifjabbik Netanjáhu egyébként Izrael egyik vezető trollja, aki korábban antiszemita Soros-karikatúrával támadta apja politikai riválisait, bíróság mondta ki bűnösnek rágalmazásért, és ugyancsak bírósági ítélet kötelezte őt több posztjának levételére. Jair Netanjáhu egy baloldali képviselőnőt leribancozó posztjai miatt jelenleg is kénytelen rendszeresen bíróságra járni.

A jeles izraeli konzervatív államférfi után felszólalt még Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ vezetője és Kovács István megafonos propagandista is. Az esemény első napján Orbán Balázs, a miniszterelnök kabinetfőnöke, (egyben az MCC kurátora) arról beszélt: aki uralja egy ország médiáját, az uralja annak az országnak a gondolkodását is. Erről itt írtunk hosszabban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!