Most fizetik ki a járvány alatt többet vállaló egészségügyi dolgozókat

2023. január 26. – 14:03

Másolás

Vágólapra másolva

Elkezdik kifizetni a „koronavírus-járvány elleni védekezés során többletfeladatot ellátó egészségügyi dolgozókat”, írja az MTI.

A bérköltségek elszámolását az Országos Kórházi Főigazgatóság (Okfő) intézi, méghozzá az erre fordítható 29,4 milliárd forintos uniós támogatásból.

Az Okfő közleménye szerint a kórház-főigazgatóság irányítása alá tartozó intézményekben az egészségügyi szakképesítést igénylő munkakörben munkaviszonyban vagy szolgálati jogviszonyban alkalmazott dolgozók koronavírus-járvány miatti többletfeladatainak bér- és járulékköltségeit, a többletfeladat miatt teljes állásba felvett új munkatársak béreit és járulékait, továbbá a jogszabály alapján kirendelt egészségügyi hallgatóknak a betegellátásban és szűrésben részvételért kifizetett béreket és járulékokat számolják most el.

A becslések szerint az egészségügyet a koronavírus-járvány kitörése után körülbelül 20 ezren hagyták el, ezután 2020 novemberében felmondási tilalmat rendeltek el, ami egészen tavaly májusig volt érvényben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!