Hadházy Ákos szerint terepjáróra költi a vidékfejlesztésre szánt pénzt Pétervására fideszes polgármestere

2023. január 25. – 21:15

Másolás

Vágólapra másolva

„Magyar Falu Program …” kezdi tegnapi Facebook-posztját Hadházy Ákos, amiben a független országgyűlési képviselő azt írja le, hogy az uniótól kapott, elsősorban vidékfejlesztésre és falusi szálláshelyek működtetésére szánt forrásokat miért költi Pétervására fideszes polgármestere egy „méregdrága pick-up terepjáróra”, aminek az oldalán a képviselő szerint a polgármester címére bejegyzett vadásztársaság neve található:

Röviden a képviselő által emlegetett programról: a Magyar Falu Program egy, a magyar kormány által 2018-ban bevezetett kezdeményezés, aminek keretében az állam 623 jelentkezőnek osztott ki EU-s milliárdokat, és ahogy az egy korábbi, átfogóbb Index-cikkben is szerepel, ezekből a pénzekből többek között fideszesek, független polgármesterek, exállamtitkárok és miniszteri rokonak kaptak. Hadházy Ákos a jelek és Facebook-posztok szerint most annak néz utána, hogy mégis mire költötték az elmúlt öt évben az államtól kapott támogatásokat a nyertesek.

Korábban egy pétervásárai kacsalábon forgó „falusi szálláshelyről” is posztolt a képviselő Facebook-oldalán. Hadházy Ákos szerint a szálláshely működtetésére ötvenmillió forintot kapott a helyi fideszes polgármester Eged István, akivel egy egészen furcsa beszélgetést is folytatott. Miután a polgármester elismerte, hogy a vendégház az övé, azt mondta, hogy azért van ott, mert éppen takarít, ám miután Hadházy felvetette, hogy amúgy éppen munkaidő van, azt mondta, hogy a betegszabadságát tölti ott. Az üggyel az RTL híradója is foglalkozott, az ő anyaguk szerint a ház felépítésére nyert 50 milliós támogatás mellett a polgármester további 15 milliót nyert egyebek mellett a jakuzzira és a kerti konyhára.

A képviselő Pétervására mellett nemrégiben Karcagra is ellátogatott, hogy ott ellenőrizze a kormány és Szőcs Géza egykori projektjét, a sztyeppmúzeum állapotát, amire hiába költöttek el 3,7 milliárd forintot, Hadházy Ákos Facebook-bejegyzése szerint sehogy sem áll. A véget nem érő Sámándob-pavilon kálváriájáról korábban mi is beszámoltunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!