Ingyenes állatkerttel, filmvetítéssel várják a pedagógussztrájk ideje alatt a miskolci diákokat

2023. január 25. – 15:11

Másolás

Vágólapra másolva

Alternatív tanórákkal és a diákoknak kínált hasznos időtöltéssel próbálja segíteni a miskolci önkormányzat és a Miskolc Holding Zrt. egyes tagvállalatai, illetve a helyi kulturális intézmények egy része a január 31-ére tervezett pedagógussztrájk miatt az iskolától távolmaradó diákokat – áll Miskolc polgármesteri hivatalának sajtközleményében.

Veres Pált, Miskolc polgármesterét levélben kereste meg a pedagógussztrájk miatt segítséget kérve a Függetlenek SZIVE, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Akciószövetség és a Padtársak civil közösség, ezután állítottak össze az önkormányzat intézményei és cégei a diákok számára elérhető programokat.

A fiatalok aznap ingyenesen látogathatják a Miskolci Állatkert és Kultúrparkot, az intézmény pedig igény esetén zoopedagógust is biztosít számukra kísérőnek. Ugyancsak ingyenesen léphetnek be január 31-én a diákok a Herman Ottó Múzeumba, és igény esetén a Miskolci Galéria épületét is megnyitják számukra.

A miskolci art-mozik üzemeltetője, a CINE-MIS Kft. ingyenes filmvetítéssel várja a diákokat, a MiReHu Nonprofit Kft-nél a cég interaktív oktatóterme, a MIKOM Nonprofit Kft.-nél pedig a Miskolc Televízió, a Minap.hu és a Miskolci Napló szerkesztősége nyitja meg előttük kapuit – áll a sajtóközleményben.

A II. Rákóczi Ferenc könyvtár könyvtárbejárással készül, a Művészetek Házában rendhagyó történelemórát és ahhoz kapcsolódóan 30-30 percben hangszer- és fegyverbemutatót tartanak majd, az MVK Zrt.-nél a tömegközlekedési vállalat járműparkjával ismerkedhetnek meg a fiatalok, a MIHŐ Kft. Muhi utcai telephelyén pedig környezetvédelmi témájú osztályfőnöki órát tartanak majd.

Január 23-án újra országos pedagógussztrájk kezdődött. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) egyhetes egységes sztrájkot hirdetett hétfőtől, amihez később a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) is csatlakozott. A részletekről itt írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!