Nyílt levélben kérik Novák Katalin segítségét, hogy hazakerüljön a nevelőszüleitől elszakított négyéves kisfiú

2023. január 21. – 13:08

Másolás

Vágólapra másolva

Nyílt levélben kérik Novák Katalin köztársasági elnököt, segítsen, hogy már a felülvizsgálati eljárás és a per ideje alatt visszakerülhessen korábbi nevelőszüleihez az a négyéves kisfiú, akit karácsony előtt szakítottak el a családtól, arra hivatkozva, hogy túlságosan kötődik hozzájuk, ami megakadályozza az örökbeadását.

A balmazújvárosi Balog házaspár héthetes kora óta nevelte Milánt, és korábban maguk is kérvényezték, hogy véglegesen örökbe fogadhassák a kisfiút. Bár a törvény nem tiltja, hogy nevelőszülők örökbefogadó szülőkké váljanak, és a házaspár a követelményeknek is megfelelt volna, a gyámhatóság indoklás nélkül elutasította a kérelmüket, nem sokkal később pedig értesítették őket: két napjuk van összecsomagolni a gyerek holmiját, mert másik családhoz költöztetik. A Balog család kálváriájáról, a gyámhatóság álláspontjáról, a szakértői ajánlásokról és család újraegyesítéséért létrejött civil összefogásról január elején Komplex cikkben írtunk bővebben.

A szabad.ahang.hu oldalra feltöltött, Novák Katalinnak címzett nyílt levélben azt kérik a család támogatói a köztársasági elnöktől, hogy „tegyen meg mindent, hogy ez a kisfiú visszajusson oda, ahová tartozik”. A petíció szervezői a nyílt levelet az aláírásokkal együtt februárban személyesen is eljuttatnák a Sándor-palotába.

A kisfiú visszahelyezéséért korábban már egy másik petíció is indult. Az „Állítsuk meg egy négyéves nevelt kisfiú azonnali kiemelését a családjából!” online petíciót eddig közel 1700-an írták alá.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!