A gazdáit és hatvan másik kutyát is megmentett a tűztől egy törpe pincser

2023. január 21. – 23:40

Másolás

Vágólapra másolva

Egy kutyamenhelyet üzemeltető miskolci házaspár szerint egyik kiskutyájuk, Mini, a törpe pincser keverék mentette meg az életüket és hatvan másik kutyát is, amikor kedd hajnalban kigyulladt a kazánházuk.

A férfi az RTL Híradónak azt mondta, éjjel kettőkor arra ébredt, hogy a kutya bökdösi a fejét, hogy keljen fel, és sokatmondóan nézett kifelé a nappali irányába. Miután hallotta, hogy több kutya is kaparja az ajtót, hátrament a kazánházhoz, ahol télen a kutyák is meghúzzák magukat éjszakára.

Ott – valószínűleg a kazánból kipattanó szikra miatt – már felcsaptak a lángok. A férfinak sikerült eloltania a tüzet, mire a tűzoltók kiérkeztek, felesége pedig arról is beszélt az RTL-nek, hogy Mini közben is sokat segített.

„Segített nekem terelni a többi kutyát, hogy az udvarra kerüljenek, de akkor már akkora füst volt az egész házban, hogy semmit nem lehetett látni. Csak őt láttam, hogy jön-megy, tehát abszolút nem ijedt meg, nem pánikolt be, hanem mint egy igazi kis tűzoltó, jött és segített” – mondta.

Mini is mentett kutya, néhány hónapja a villamossínekről szedték össze. Azért lakott a szobában, mert egy súlyos betegségen is túl van, amivel sokáig hordták állatorvoshoz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!