Lesz egy kis hó, de szánkózni még nem fogunk

2023. január 20. – 08:32

Másolás

Vágólapra másolva

Hétvégén végre hullhat egy kis hó, de havazásra csak a hegyekben kell számítani, máshol egyelőre a garázsban maradhat a szánkó.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint pénteken borult lesz az ég, a Dunától keletre több helyen (kelet felé haladva nagyobb valószínűséggel) várható eső, ami

péntek délutántól egyre nagyobb területen válthat havas esőbe, főleg északkeleten és a hegyekben havazásba, a Dunántúlon pedig néhol szállingózhat a hó.

Az északi, északnyugati szél élénk, az Észak-Dunántúlon, illetve északkeleten erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 0 és +5 fok között alakul, éjjel -5 fokig hűlhet le a levegő. Estére nagyrészt megszűnik a havazás, hószállingózás.

Holnap ismét borús, szeles reggelre ébredhetünk,

szombat délutánra főleg délkeleten valószínű hószállingózás, kisebb havazás, helyenként havas eső, a Tiszántúlon pedig eső is eshet.

Bármennyi hó is esik, az valószínűleg nem sokáig marad meg, a nappali hőmérséklet ugyanis többnyire 0 és +5 fok között alakul majd. Így – ha csak nem vesszük a fáradságot, hogy a magasabb hegyek felé vegyük az irányt – inkább szombatra se tervezzünk szánkózást és hóemberépítést.

Másnap marad az erősen felhős, borult ég és az elmaradhatatlan szél.

Vasárnap szórványosan előfordulhat hószállingózás, havazás, főleg keleten havas eső, eső is várható.

Hajnalban általában -7, 0, kora délután többnyire 0, +7 fokot mérhetünk.

A szerencsésebbek egyébként már ezen a héten se maradtak hó nélkül. Az év első havazására ugyan 18 napot kellett várni, de például aki Normafa, Kékestető vagy Börzsöny környékén járt szerdán, az találkozhatott hótakaróval.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!