Eltelt 18 nap a januárból, mire a 19.-re megérkezett a hó a Budapestre is

2023. január 19. – 13:31

Másolás

Vágólapra másolva

Másfél hónappal az első havazás (nem sok volt azóta sem), és 18 leszámolt januári nap után Budapestre, pontosabban annak szerencsésebb részeire jutott egy kevés ebből a különös halmazállapotú valamiből, amit hóként ismerünk. Ilyen szerencsés hely például a XII. kerületi Normafa. A Normafa Parkból jelentették a Facebookon csütörtök déltájt, hogy hatalmas, sűrű pelyhekben hull a hó:

Esik a hó a Kékestetőn is:

És az Időkép jelentése szerint a Börzsönyben, a Nagy-Hideg-hegyen 30-40 centiméter vastag hótakaró van. Azt írják, hogy kisebb buckákban már a fél métert is meghaladja a hóvastagság, amit akár az erős szél is előidézhetett. A 894 méteres hegytetőn mindenesetre térdig ér a hó.

Az előrejelzések szerint csütörtökön még többfelé várható eső, zápor, a Dunántúlon és a hegyekben havas eső, havazás is, de estére a csapadék nagyja északkelet felé távozik. A csúcshőmérséklet a Tiszántúlon 7 és 13, máshol 0 és +6 fok között alakul, írja az Időkép.

Pénteken borult lesz az ég, keleten, északkeleten többfelé várható eső, havas eső, majd egyre inkább havazás. Egy-egy hózápor a Bakonyban és délnyugaton is előfordulhat. Szombaton a nyugati részek kivételével főleg a nap második felében fordulhat elő dél felől több helyen hószállingózás, kisebb havazás, délen-délkeleten havas eső, eső. Reggel az ország nagy részén fagyhat, a csúcshőmérséklet -1 és +5 fok között alakulhat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!