Hull a hó és hózik-zik-zik, nézegessen róla képeket!

2022. december 2. – 14:18

Hull a hó és hózik-zik-zik, nézegessen róla képeket!

Másolás

Vágólapra másolva

December második napján havazásra ébredhettek a Dunántúl nyugati részén élők – írtuk meg reggel a Telexen. Az ország többi részén egyelőre marad a havas eső és a locspocs, a szerencsésebbek viszont már gyönyörködhetnek a hófehér fákban.

A szürke – egyelőre hótalan – betondzsungelekbe szorult olvasóinknak íme néhány kép az idei első hóról, a képek nézegetéséhez aláfestő zenének ezt ajánljuk:

Behavazott, út menti fák a Zala megyei Újudvar közelében 2022. december 2-án. – Fotó: Varga György / MTI Behavazott, út menti fák a Zala megyei Újudvar közelében 2022. december 2-án. – Fotó: Varga György / MTI
Behavazott, út menti fák a Zala megyei Újudvar közelében 2022. december 2-án. – Fotó: Varga György / MTI
Behavazott, út menti fák a Zala megyei Újudvar közelében 2022. december 2-án. – Fotó: Varga György / MTI

Az Időkép kétvölgyi kameráján látszik, ahogyan péntek reggel a hó befedte a háztetőket és a tájat, de havazott Zalaegerszegen, Szentgotthárdon és Zalaszabaron is. A még fagyos részeken akár meg is maradhat néhány centi hó, de várhatóan nem alakul ki tartós hóréteg.

Bár a Dunántúlon délelőtt több helyen intenzív havazás alakult ki, az ország többi részén sajnos hétvégén sem lesz sok esély a hófehér adventi hangulatra. Az idő ugyan borongós lesz, és sokat a napot se fogjuk látni, a legjobb esetben is csak havas esőre számíthatunk. A hétvégén a hajnali, reggeli órákban helyenként gyenge fagy előfordulhat, általában -3 és +4 fok között alakulhatnak a minimumok. Szombaton napközben 2 és 9, vasárnap pedig már 4 és 10 fok közé melegedhet a levegő – írja az Időkép.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!