Veszélybe került Hódmezővásárhely gazdálkodása, 1,75 milliárd forint hiányra számítanak

2023. január 19. – 16:39

Másolás

Vágólapra másolva

Mintegy 1,75 milliárd forint gazdálkodási hiányt halmozhat fel költségei növekedése miatt Hódmezővásárhely, közölte Márky-Zay Péter polgármester a város csütörtöki közgyűlésén, a 444.hu cikke szerint.

Mivel Hódmezővásárhely az egyetlen megyei jogú város, amely nem részesült állami támogatásban az emelkedő energiaárak kompenzációjára, a polgármester bejelentette, hogy online petíciót indítanak a pénzért. Mint fogalmazott, ezzel szeretnék elérni, hogy megkapják a településnek járó nagyjából 600 millió forintot.

A közgyűlésen ismertetett részletek szerint a város idei bevételei 8,6 milliárd forint körül alakulnak majd, míg kiadásai elérhetik a 10,4 milliárdot. A cikk kitér arra is, hogy a városhoz befolyó iparűzési adó 2,5 milliárd forint lehet, míg építményadóból 736, telekadóból pedig 353 millió körüli összegre számítanak.

A Hódmezővásárhelyen várható hiány egy részét fedezheti az előző évi maradvány összege. A város pályázati bankszámláján 750 millió, kereskedelmi banki számláján több mint 1,7 milliárd forint van, ennek egy része, 1,2 milliárd forint szabadon felhasználható, de a pénzből részben a béreket, részben pedig az áthúzódó kiadásokat fedezik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!