Sok helyen havazásba, havas esőbe torkollik a szűnni nem akaró eső

2023. január 19. – 06:33

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtökön sok helyen várható csapadék, amely a Dunántúlon, a Duna mentén és az Északi-középhegységben egyre inkább havazás, havas eső, az Alföld legnagyobb részén döntően eső lehet, írta az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Leginkább a Tiszántúl reménykedhet abban, hogy olykor-olykor átmenetileg felszakadozik a felhőzet, mindenhol máshol esőre kell számítani. A hegyvidéki területeken vastagabb hóréteg is kialakulhat, de a Dunakanyar-Zala/Somogy-sávban is lehet átmenetileg pár centis hóréteg.

A csapadék hullása késő délutánra hagyhat alábbra, a Dunántúlon és az Alföldön erős széllökésekre is kell készülni.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 0 és 5, az Alföldön többnyire 5 és 10 fok között valószínű, de a keleti, délkeleti határ mentén 11, 12 fok is lehet. Késő estére -3 és +4 fok közé hűl le a levegő, nyugaton lesz a hidegebb, míg északkeleten enyhébb az idő.

Az éjszaka első felében átmenetileg csökken, majd újra megnövekszik a felhőzet, hajnalra jórészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Az északi, északkeleti részeken fordulhat elő gyenge havas eső, havazás. Az északi szelet a Dunántúlon, míg az északkeleti szelet az északkeleti részeken kísérhetik élénk lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +3 fok között alakul, de a nyugati hófödte, szélvédett részeken ennél hidegebb is lehet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!