Kora tavasz jön esővel és egy kevés napsütéssel

2023. január 17. – 07:14

Kora tavasz jön esővel és egy kevés napsütéssel
Várható időjárás kedd délután – Forrás: Met.hu

Másolás

Vágólapra másolva

A januártól távoli, kora tavasziasan enyhe, esős időt hoz a kedd – derült ki a Met.hu előrejelzéséből. Tél közepe van, ehhez képest a hőmérséklet délután 5 és 13, késő este 2, 12 fok között alakul. Ez nem annyira meglepő, az elmúlt nyolc év volt a Földön a legmelegebb a mérések kezdete óta.

Az enyhe idő elég sok mezőgazdasági kockázatot rejt, ha utána jön a fagy, egyelőre azonban marad a bőven nulla feletti hőmérséklet. De legalább esőt hoz az idő, ha már havat csak elvétve. Meg egy kevés napsütést is

Az eddigi csapadékzóna ugyanis északkelet felé hagyja el az országot. mögötte nagyobb területen csökken a felhőzet, a nap is kisüt.

Ez nem tart sokáig, mert a déli óráktól délnyugat felől már érkezik is a következő csapadékhullám. Az Észak-Dunántúl és az Északi-középhegység magasabb részein havas eső, havazás is lehet, de döntően eső várható. A délies szél átmenetileg keletire fordul, a Dél-Alföldön és a Tiszántúlon erős, este helyenként viharos lökések kísérik.

A hőmérsékleti rekordok az enyhe idő ellenére nem dőlnek meg január 17-én. A leghidegebbet 1964-ben mérték, mínusz 27 fokot Pátyodon, a legmelegebbet 1939-ben Barcson, ahol akkor 17 fokos meleg volt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!