Egy év börtönt kapott a férfi, aki a komlói kórház felgyújtásával és az ott dolgozók megölésével fenyegetőzött

2023. január 17. – 17:54

Másolás

Vágólapra másolva

Jogerősen egy év börtönbüntetésre ítélték azt a férfit, aki a komlói kórház alkalmazottjainak meggyilkolásával és az épület felgyújtásával fenyegetőzött a 112-es segélyvonalon tavaly júliusban – tájékoztatta a Pécsi Törvényszék az MTI-t.

A férfi tavaly július 17-én ittas állapotban látogatta meg a komlói kórházban kezelt nagyanyját, és felháborodva állapította meg, hogy rokonát az ápolónők lekötötték. Mindezt az osztály nővérszobájánál kiabálva sérelmezte és felelősségre vonta őket, az egyik ápoló ezért elmagyarázta neki az intézkedés okát.

A férfi azonban nem fogadta el a magyarázatot, és kiabálva fenyegetni kezdte az ápolónőket azzal, hogy ha meghal a nagyanyja, akkor megöli valamennyiüket és felgyújtja a kórházat.

Viselkedése miatt a kórház alkalmazottjai kikísérték az épületből a férfit, aki ezután mobiltelefonjáról felhívta a 112-es segélyhívó vonalat, és közölte a kezelővel: feljelentést tesz a komlói kórház ellen, mert kínozzák a nagyanyját. Hozzátette: visszamegy és megöli az ott dolgozókat, a kórházat pedig felgyújtja. A több mint négyperces beszélgetés alatt trágár jelzők kíséretében többször elismételte, hogy visszamegy és mindenkit megöl, és „erre nyugodtan pecsétet tehet a kezelő”, az egész kórházat felgyújtja abban a pillanatban, ahogy a nagyanyja meghal. A férfi még kétszer felhívta a segélyhívót, és megismételte a fenyegetéseit.

A Komlói Járásbíróság előkészítő ülésen meghozott jogerős határozatával a vádlottat közveszéllyel fenyegetés miatt – mint visszaesőt – egy év börtönbüntetésre ítélték.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!