Leszedték a II. kerületi polgármester által kifogásolt óriásplakátot

2023. január 16. – 16:14

Leszedték a II. kerületi polgármester által kifogásolt óriásplakátot
Fotó: Tenczer Gábor / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

„Kedves McDonald’s! Szerintünk egy ekkora világmárkának nem kell reklám, pláne nem illegális reklámháló – írta Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere néhány napja Facebook-oldalán. Hétfőre a szóban forgó óriásponyva eltűnt a ház homlokzatáról, de azt, hogy ki szedette le, egyelőre nem tudni.

Az eltávolítással kapcsolatban megkerestük a Fővárosi Kormányhivatalt és a McDonald'sot is. A kormányhivataltól azt írták, hogy

nem hoztak eltávolítási kötelezést megállapító döntést, és nincs is információjuk arról, hogy ki távolította el a reklámhálót.

Hozzátették: A lakóházakra elhelyezett óriásplakátokat nem csak a kormányhivatal távolíttathatja el. Az étteremlánctól egyelőre nem érkezett válasz.

Múlt héten részletesen is foglalkoztunk a budapesti épületek homlokzatát eltakaró óriásponyvákkal. Akkor a II. kerületi polgármester arról beszélt a Telexnek, hogy 8-9 homlokzati óriásponyvát tartanak számon jelenleg a Margit körúton és a Széll Kálmán téren, mindegyik ügyében eljárást indítottak. Ehhez hasonló gigaplakátok nem csak a II. kerületben találhatóak, a pesti Nagykörút és Kiskörút kitüntetett részein, például az Oktogonon, a Blaha Lujza téren vagy a Corvin köznél is vannak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!