Kirúgta a közmédia a bordélyházak működtetésével gyanúsított bűnügyi riporterét

2023. január 15. – 10:25

Másolás

Vágólapra másolva

„A hivatkozott hírekben nevezett személy – korábban a Kékfény című műsor riportere – már nem a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) alkalmazottja”

– ezt közölte a közmédia a Mandinernek, reagálva arra a hírre, hogy a rendőrség letartóztatott egy 44 éves férfit, aki az ország különböző részein 13 lakást bérelt prostituáltaknak, és azokért lakásonként napi 12–15 ezer forintot kért a nőktől. Már szombaton megjelentek a sajtóhírek arról, hogy a gyanúsított a közmédia munkatársa, sőt, bűnügyi riportere, ám az MTVA az RTL ezzel kapcsolatos kérdésére nem reagált.

A rendőrség pénteken adta hírül, hogy több megyei rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodája „összehangolt rendőri intézkedés keretében” Budapesten fogta el a B. B. monogramú gyanúsítottat. A férfi a rendőrség tájékoztatása szerint 2021 augusztusától „saját nevére vett bérbe lakásokat az ország több nagyvárosában abból a célból, hogy azokban prostituáltak végezhessenek szexmunkát”.

A rendőrök az átvizsgált lakásokban számos tárgyi bizonyítékot lefoglaltak, érkezésükkor egyes helyeken prostituáltak is tartózkodtak. A szexmunkások készpénzben fizettek, a lakásban lévő széfben hagyták ott a pénzt, de azt B. B. utána befizette a saját számlájára, és átutalással fizette a bérleti díjakat és rezsiköltségeket. A rendőrség közleménye szerint a férfi a „folyószámlájára több tízmillió forintot fizetett be, ami a bűncselekmény elkövetéséből származhatott”.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!