Meghalt egy dél-koreai dolgozó az iváncsai gyár építkezésén

2023. január 14. – 17:01

Másolás

Vágólapra másolva

Meghalt egy dél-koreai állampolgár péntek este egy Iváncsán épülő gyár területén – erősítette meg a Telex információját a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság. A rendőrség kérdésünkre közölte, hogy január 13-án 20 óra 55 perc körül érkezett bejelentés a rendőrségre a gyár területén történt balesetről. A rendőrség válasza szerint Iváncsa, 9. út 21. szám alatti címen egy dél-koreai állampolgár szenvedett balesetet, és a helyszínen meghalt. A baleset körülményeit a rendőrség közigazgatási hatósági eljárásban vizsgálja.

A Fejér megyei Iváncsán 135 hektáron épül akkumulátorgyár a dél-koreai tulajdonú SK Innovation számára a Market Építő Zrt. kivitelezésében. Mindkét céget kerestük e-mailben, hogy megtudjuk, ezen az építkezésen történt-e a halálos kimenetelű baleset, de cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ a kérdéseinkre. Az akkumulátorgyár infrastruktúrájára 50 milliárd forintot adott a kormány 2021-ben.

Az építkezésen 2022. május 11-én is meghalt egy munkás, az 52 éves férfire munkavégzés során rázuhant az általa vezetett hidraulikus emelőgép. 2023. január 8-án pedig egy 39 éves szlovák állampolgárságú férfi egy targoncával elütött egy 38 éves, szintén szlovák állampolgárságú férfit, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!