Lemondásra szólította fel az újpesti alpolgármester a gyermekotthon vezetőjét, ahol rendszeresen molesztálhattak egy ötéves kislányt

2023. január 13. – 12:21

Másolás

Vágólapra másolva

Ahogy arról szerdán a Telexen is írtunk, rendőrségi nyomozás indult, miután felmerült a gyanú, hogy az újpesti önkormányzat kezelésében álló Aranyhíd Gyermekek Átmeneti Otthonában többen és rendszeresen molesztálhattak egy ötéves kislányt. Trippon Norbert újpesti alpolgármester pénteken a Facebookon azt írta, az intézmény vezetőjének le kellene mondania.

Az Aranyhíd nem zárt intézmény, onnan a gyerekek kimehetnek a szüleikhez, családtagjaikhoz. „Hogy a visszaélések az otthonban vagy házon kívül történtek, az még feltárásra vár” – írta szerdán Déri Tibor kerületi polgárester a Facebookon. Ezért tulajdonképpen két ügyről van szó: az egyik a kislány sérelmére elkövetett szexuális bántalmazás, a másik pedig az, hogy az áldozat körül lévő felnőttek közül terhel-e valakit felelősség – írta.

A polgármester azt írta, a belső vizsgálatot az intézményvezető lefolytatta, és a rendőrségi eljárás is elindult. Trippon Norbert alpolgármester január 10-én tett bejelentést a IV. kerületi Rendőrkapitányságon.

Azért, hogy kiderüljön, az otthon vezetője és munkatársai felelősségi körében merültek-e fel kérdések, Déri a város jegyzőjét is felszólította az eset kivizsgálására. A vizsgálat lezárultáig az intézményvezetőt szabadságra küldte.

Trippon pénteken a Facebookon azt írta, függetlenül attól, hogy felelősnek tartja-e magát vagy sem, az intézményvezetőnek le kellene mondania annak érdekében, „hogy helyreállítsa az általa szakmailag vezetett intézmény iránti közbizalmat”.

„Minél előbb, annál jobb. Mert így helyes. Ez nem politikai, hanem emberi és vezetői morál kérdése. Én így látom” – írta az alpolgármester.

Kerestük a gyermekotthont is azzal a kérdéssel, tervezi-e lemondását az intézmény vezetője. Arra is rákérdeztünk, mi lett a belső vizsgálat végeredménye, amennyiben válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!