Rendszeresen molesztálhattak egy ötéves kislányt az újpesti gyermekotthonban, rendőrségi nyomozás indult

2023. január 11. – 13:54

Másolás

Vágólapra másolva

Rendőrségi nyomozás indult, miután felmerült a gyanú, hogy az újpesti önkormányzat kezelésében álló Gyermekek Átmeneti Otthonában többen és rendszeresen molesztálhattak egy ötéves kislányt – írja a Blikk. A cikk szerint az intézetben a december 11-én történt abúzus miatt indult belső vizsgálat.

A kislány összetéveszthetetlen sérüléseit édesanyja vette észre egy látogatás alkalmával. Az édesanya azonnal szólt az otthon nevelőinek, akik a kislány sérüléseiről beszámoltak az otthon vezetőinek is. A Blikk információi szerint miután fény derült a sérülésekre, a kislányt másnap elvitték orvoshoz. Előtte azonban ellátták és megmosdatták, így sok olyan nyom is odaveszett, ami később segíthetett volna a történtek tisztázásában.

A gyermekotthonban történt állítólagos molesztálás híre eljutott az újpesti alpolgármesterhez, Trippon Norberthez is, aki a Blikknek azt mondta, hogy a hír hallatán megkereste az otthon nevelőit és a biztonsági őröket is, akik megerősítették neki, hogy megtörtént az eset.

Az ügyben rendőrségi nyomozás indult, miután az alpolgármester január 10-én bejelentést tett a rendőrségen. A Blikk felkereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, amelynek illetékesei a lapnak azt nyilatkozták, hogy szexuális erőszak miatt folytatnak nyomozást, egyelőre nem hallgattak ki senkit gyanúsítottként. Trippon Norbert a Blikknek a történtekkel kapcsolatban azt mondta: „Túl azon, hogy fényt kell deríteni a kislányt ért szörnyűségekre, tisztázni kell azt is, hogy mekkora az otthon vezetőjének felelőssége az ügyben.” A lap információi szerint az újpesti önkormányzatnál is indul vizsgálat, és amíg az önkormányzat által indított vizsgálatnak nincs eredménye, a gyermekotthon vezetője nem dolgozik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!