Rendőrök elől menekült autójában egy 9 hónapos csecsemővel, két kocsit összetört, majd a rendőrök is belehajtottak

2023. január 12. – 13:49

Másolás

Vágólapra másolva

Igazoltatásnak indult, autós üldözés lett abból, amikor csütörtökön délelőtt a kőbányai rendőrök leintettek egy autót Budapest X. kerületében, a Száva utcában. A Police.hu-n megjelent közlemény szerint azért akartak intézkedni, mert arról kaptak bejelentést, hogy az autót vezető férfi egy nőt üldöz.

A sofőr „a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyva elhajtott, a rendőrök fényjelzést és szirénát használva követték” – írja a közlemény. A menekülő autós dél előtt két perccel a IX. kerületi Epreserdő utcában előbb összetört két parkoló autót, majd egy villanyoszlopnak ütközött. A nyomában lévő rendőrök már nem tudtak megállni, és a menekülő autóba csapódtak.

Az autóvezető gyalog próbált elfutni, de a rendőrök elfogták. Nem meglepő, hogy menekülni akart: kiderült, hogy a 29 éves férfi nem rendelkezik jogosítvánnyal, korábban el is tiltották a vezetéstől, ráadásul rongálás miatt körözik. Az autóban ült 9 hónapos kislányával egy húszéves nő, aki ellen szintén elfogatóparancs volt érvényben, őt lopás miatt körözték.

Bár a balesetben a jelenlegi információk senki sem sérült meg, a csecsemőt a mentősök megfigyelésre kórházba vitték. A férfit és a nőt a X. Kerületi rendőrkapitányságra állítják elő „a körülmények tisztázása érdekében” – olvasható a közleményben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!