„Nyomorult lúzer” vs. „szar bugyog a száján”: az év bocsánatkérése Rákay Philip és Németh Péter között

2023. január 12. – 12:08

Másolás

Vágólapra másolva

Még csak január 12. van, de mondhatjuk, már most megvan a 2023-as év Nagy Bocsánatkérése Rákay Philip influenszer-vállalkozó-filmproducer és Németh Péter, a Népszava főszerkesztője között.

  • Rákay Philip: „Bocsánatot kérek Németh Pétertől azért is, mert »nyomorult lúzer«-nek neveztem ugyanezen bejegyzésemben.”
  • Németh Péter: „Bocsánatot kérek Rákay Philiptől azért is, mert azt írtam róla, hogy: »szar bugyog a száján«.”

Az előzmények: Németh Péter tavaly még a Hirklikket vezette, itt jelent meg a Mégis, kinek a Philipje? című írása, amiben a Zelenszkijt kioktató Rákayt olyan szimpla seggnyalónak nevezte, „aki jó pénzért hajlandó bárhova odahajolni”. Rákay válaszul április 27-én a Facebookon közzétette a Németh Péter nevez engem fizetett seggnyalónak című bejegyzését. Ebben nemcsak „nyomorult lúzernek” nevezte Némethet, de mindenféle bizonyíték nélkül arra is utalgatott, hogy Németh és az édesanyja a pártállam idején besúgók lettek volna.

Németh emiatt feljelentette Rákayt, Rákay pedig viszontperelt Németh hírklikkes írása miatt. A per végül Futó Barnabás és Litresits András ügyvéd közreműködésével azzal az egyezséggel zárult, hogy kölcsönösen bocsánatot kérnek egymástól. Rákay a Facebookon tette közzé a bocsánatkérést, Németh Péterének a Hírklikk főoldalán kell majd megjelennie legalább 72 óráig. Íme a két szöveg!

Rákay Philip:Bocsánatot kérek Németh Péter korábbi Hírklikk és jelenleg újra a Népszava főszerkesztőjétől, mert a 2022. április 27. napján 10:25 órakor közzétett bejegyzésemben olyan szavakat, illetve mondatokat is használtam, amelyekkel azt sugalmaztam, hogy Németh Péter és néhai édesanyja munkahelyi hangulatjelentéseket készítő besúgó ügynökök voltak. Mindezen állításokkal kapcsolatban semmiféle bizonyítékom nincs. Németh Péter állítása szerint ezen állításoknak ténybeli alapjai sincsenek. Bocsánatot kérek Németh Pétertől azért is, mert ”nyomorult lúzer„-nek neveztem ugyanezen bejegyzésemben.”

Németh Péter:Bocsánatot kérek Rákay Philiptől, mert a 2022. március 27. napján megjelent »Mégis, kinek a Philipje?« című véleménycikkemben úgy fogalmaztam vele kapcsolatban, hogy »én szimplán olyan seggnyalónak tartom, aki jó pénzért hajlandó bárhova odahajolni.« Bocsánatot kérek Rákay Philiptől azért is, mert azt írtam róla, hogy: »szar bugyog a száján«.”

Miután a Németh-féle bocsánatkérés szövege egyelőre csak Rákay Facebook-oldalán látható egy kommentben, felhívtuk a Népszava főszerkesztőjét, aki a Telexnek megerősítette: valóban kölcsönös bocsánatkéréssel zárult a bírósági eljárás. Németh azt mondta: kikérte a saját magára és elhunyt édesanyjára vonatkozó állambiztonsági iratokat, amelyekből tényszerűen igazolható, hogy nem voltak besúgók, sőt, az édesanyjáról jelentések is készültek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!