Nyílt levélben kér segítséget a fennmaradáshoz a Pécsi Harmadik Színház

2023. január 11. – 13:40

Nyílt levélben kér segítséget a fennmaradáshoz a Pécsi Harmadik Színház
A Pécsi Harmadik Színház épülete Uránvárosban – Fotó: Gűth Ervin / Telex
Gűth Ervin
Pécsi tudósító

Másolás

Vágólapra másolva

Nem először került veszélybe a Pécsi Harmadik Színház (PHSZ) működése, de bíznak benne, hogy támogatások segítségével most is átvészelhetik a nehéz időszakot.

Nyílt levélben kér segítséget a közönségtől a Pécsi Harmadik Színház, ami magánszínházként nem jogosult kedvezményekre a szolgáltatóktól, és így a rezsiköltségeik megsokszorozódtak. Januárra minden tartalékuk elfogyott, a színház épületében december 23-án kapcsolták le a fűtést.

A Telex érdeklődésére Vincze János, a független színház igazgatója, Jászai Mari-díjas rendező elmondta, hogy az erre az évadra kapott 30 millió forintos működési célú állami támogatásuk elfogyott. Hozzátette, hogy a már meghirdetett előadásokat megtartják, a decemberben nagy sikerrel bemutatott Csirkefejet még január 14-én biztosan előadják.

Mivel a PHSZ befogadószínházként is működik, ezeknek az előadásoknak a megtartására akkor van lehetőség, ha a szervező vállalja az épület fűtési költségeit.

Így van ez a Moravetz-produkciók előre lefoglalt és már meghirdetett darabjaival, amikre komoly érdeklődés van – tudtuk meg a színház vezetőjétől. Új, saját előadásokkal nem terveznek, de bíznak a közönség támogatásában.

A cikk szerzője a Mecseki Müzli hírlevél szerkesztője.

A Telex fontosnak tartja, hogy az egész ország területéről szállíthasson az olvasóinak sztorikat, ezért közlünk gyakran vidéki riportokat. Mivel minden térséget nem tudunk lefedni budapesti szerkesztőségünkkel, keressük az együttműködést vidéki újságírókkal, és fokozatosan országos tudósítói hálózatot szeretnénk kiépíteni. Ez a cikk is egy ilyen együttműködés keretein belül készült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!