Három gyerekére és volt feleségére gyújtotta a házat egy törteli férfi

2023. január 11. – 08:13

Másolás

Vágólapra másolva

Őrizetbe vették a rendőrök azt a 28 éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy tavaly október 15-én a családjára gyújtotta a házat a Kunszentmiklós melletti Tasson. Az épületben bent volt a támadás idején a volt felesége és volt anyósa, apósa mellett a férfi három gyereke is – derül ki a rendőrség közleményéből.

A volt anyós már a gyújtogatás előtt felhívta a rendőrséget azzal, hogy valaki lekapcsolta a ház külső villanyóráját és a gázcsapot is elzárta. Már akkor azt mondta, hogy szerinte a férfi „bosszantja a családot”, amiért nem tud kibékülni a volt feleségével. „A rendőrök a helyszínre vonultak, azonban nem érték ott a férfit és a környéken sem találták” – olvasható a közleményben.

Nem sokkal később ismét hívták őket, a nő most arról számolt be, hogy a férfi a ház külső létráján bejutott a tetőtérbe, és tör-zúz. Mire a rendőrök ismét kiértek, a családi ház már lángokban állt. A lakókat sikerült kimenteniük, majd hajtóvadászatot indítottak a férfi felkutatására.

A tűzben sem a gyerekek, sem a felnőttek nem sérültek, de a ház tetőszerkezete teljes egészében leégett, és egy gázpalack is felrobbant. Az ingatlanban így 15 millió forintos kár keletkezett.

Forrás: Police.hu Forrás: Police.hu
Forrás: Police.hu

A nyomozás csaknem három hónapig tartott, mire a nyomozók az adatgyűjtések és tanúkihallgatások után eljutottak a férfihoz, akit kedden elfogtak és őrizetbe vettek. A rendőrség közleménye szerint „a 28 éves törteli lakost jelentős kárt okozó rongálás bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként”, és kezdeményezik a letartóztatását.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!