Súlyosabb büntetésért fellebbezett az ügyészség Bróker Marcsi ügyében

2023. január 10. – 09:47

Másolás

Vágólapra másolva

Az ítélet súlyosítását, a szabadságvesztés tartamának lényeges felemelését, valamint további vagyonelkobzás elrendelését is indítványozta az úgynevezett Kun-Mediátor ügyben a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség – olvasható az Ügyészség oldalán.

A Kun-Mediátor Kft. néven futó illegális bankot működtető Bróker Marcsi, azaz D. Sándorné ügyében 2022 januárjában hirdettek ítéletet a Szolnoki Törvényszéken. Az akkori vádirat szerint a több száz embert átvágó piramisjátékos 15 év alatt 12 milliárd forintot meghaladó kárt okozott az ügyfeleinek. Tettéért a Szolnoki Törvényszék 10 év börtönre ítélte, 10 évre eltiltotta a közügyektől, továbbá összesen 5,4 millió forint pénzbüntetést megfizetésére kötelezte a 68 éves karcagi nőt. Bróker Marcsi ügyéről, és a letartóztatását követő tárgyalásokról ebben a cikkben részletesen is írtunk.

A Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. karcagi fiókja 2015. április 15-én – Fotó: Bugány János / MTI
A Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. karcagi fiókja 2015. április 15-én – Fotó: Bugány János / MTI

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség a törvényszék tavaly januárban hozott ítéletével szemben fellebbezést jelentett be, annak érdekében, hogy

a másodfokú bíróság további bűncselekmények – így további 107 sértett ellen elkövetett csalás, jogosulatlan pénzügyi tevékenység és számvitel rendjének megsértése miatt – vonatkozásában is mondja ki bűnösnek a vádlottat.

A másodfokú bíróság ezekben az ügyekben azért szüntette meg a büntetőeljárást, mert azoknak a jelentősebb tárgyi súlyú bűncselekmények mellett a nő felelősségre vonása szempontjából nincs jelentősége. Az ügy a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!