Lesz eső

2023. január 8. – 17:26

Másolás

Vágólapra másolva

Az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzése szerint jövő héten többfelé várható eső, a hegyekben havas eső, hó is hullhat, a hidegfront nyomán pár fokkal hidegebbre és éjszakai fagyokra is számítani kell – írja az MTI.

Hétfőn nyugat felől hullámzó frontzóna érkezik majd az országba, és halad is majd tovább, így többfelé, több hullámban kell esőre, záporra számítani, helyenként kiadós mennyiségű csapadék is hullhat. Kedden is hasonlóra lehet számítani, és bár nyugat felől felszakadozik majd a felhőzet, a hegyekben havas eső, hó is hullhat. Szerdán lehet némi napsütés, de délutántól megint megvastagszik a felhőzet.

Csütörtökön nagyrészt erősen felhős vagy borult időre kell számítani, és nem meglepő módon általában eső várható, de helyenként előfordulhat havas eső, hó, néhol ónos eső is. Menet közben fokozatosan lehűl majd a levegő is, míg hétfőn akár 11 fok is lehet majd nappal, csütörtökre nyolc fokra csökken a várható legmagasabb hőmérséklet, szerdától pedig éjszaka fagypont alá is leeshet.

Pénteken is folytatódik ez a trend, borult, felhős lehet az ég, szórványosan valószínű eső, zápor, északkeleten helyenként havas eső, hó is hullhat. Szombaton is közepesen vagy erősen felhős időre kell számítani, de a déli országrészben lehetnek hosszabb napos periódusok. És persze lehet eső, zápor, északkeleten néhol havas eső, hó, erős széllökések, de ezen a ponton ebben tényleg semmi meglepő nincsen.

És akkor végezetül ott lesz a vasárnap, amikor nagyrészt erősen felhős, illetve borult időre van kilátás, több helyen előfordulhat eső, zápor. A hét végére mondjuk megint melegebb lesz kicsit, szombaton és vasárnap akár 11 fok is lehet majd napközben, de ebben a bánatos időben úgyis tök mindegy, hogy három fokkal melegebb vagy hidegebb van.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!