Lakást és bútorokat is kapott a család, akiknek egy tűzijáték rakétája miatt égett ki a lakása szilveszterkor

2023. január 7. – 20:53

Másolás

Vágólapra másolva

Teljesen kiégett egy miskolci család otthona, miután szilveszterkor egy helyi, 16 éves fiatal a Középszer utcában gyújtott meg egy tűzijátékot, ami ahelyett, hogy a magasba repült volna, egy harmadik emeleti panellakásba csapódott. Az ott élő család – az anyuka, 11 éves kisfia és 20 éves lánya – szerencsére éppen nem volt otthon. A lakásnak volt biztosítása, így a több tízmilliós kárt rendezheti majd a biztosító, de a tűzben a család minden ingósága odaveszett.

Miután a család veszteségének híre bejárta az országos sajtót, rengeteg felajánlást kaptak, az őket segítő alapítvány alig győzi fogadni és rendszerezni az adományokat. Kaptak többek között téli, meleg ruhákat, edényeket, ágyneműt és még egy tévét is.

Az önkormányzat szükséglakást biztosít nekik, egy miskolci bútorkereskedő pedig vállalta, hogy teljesen berendezi nekik a lakást. A család az új otthonába két hét múlva költözhet be.

A tűzijátékozás közben tüzet okozó fiatallal szemben a rendőrség gondatlan közveszélyokozás gyanúja miatt indított eljárást, néhány órával az incidens után már ki is hallgatták.

(rtl.hu)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!