Szabályellenes, ha csak euróban írja ki az árat egy szolgáltató

2023. január 7. – 14:03

Másolás

Vágólapra másolva


Februártól a szolgáltatásaik ára euróban lesz meghatározva, de a vendégek továbbra is fizethetnek forinttal, közölte pénteken egy budapesti szépségszalon. A cég a poszt alatt azóta kikapcsolt kommentben azt írta, hogy az adott napi árfolyamon történik majd az átváltás forintra – írtuk meg.

Azonban az árakat kizárólag euróban jelezni szabálytalan lenne, közölte cikkünk nyomán az Országos Kereskedelmi Szövetség, mivel

az árakat forintban kötelező feltüntetni minden szolgáltatóhelyen.

A szövetség főtitkára, Vámos György szerint ez a kötelezettség ugyanakkor nem zárja ki, hogy euróban, vagy más valutában fizessen a vásárló, de ennek lehetőségét és az alkalmazott átváltási árfolyamot kötelező feltüntetni.

Fordítva tehát nem megy: eurós ár és átváltási árfolyam forintra, – önmagában e kettő – jogszabályellenes.

Előbbiektől függetlenül a forintban feltüntetett árat olyan gyakran változtathatja a szolgáltató, amennyire akarja, akár napon belül is. Csak éppen adott pillanatban pontosan kell kiírnia – írta a főtitkár.

Nem tudni, hogy a szépségszalon az árfolyam gyengülése és változékonysága miatt döntött-e úgy, hogy euróban közli az árat, a belvárosban vélhetően sok külföldi vendégük van, de a posztjaik, lájkolóik és kommentelőik alapján bőven lehetnek magyar vendégeik is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!