347 ezer tekercs kormányellenes vécépapír hevert egy raktárban, a kétfarkúak szétosztották

2023. január 6. – 11:55

347 ezer tekercs kormányellenes vécépapír hevert egy raktárban, a kétfarkúak szétosztották
Fotó: Telex

Másolás

Vágólapra másolva

„Hogyan osztottunk szét 347 760 tekercs kormányellenes vécépapírt?” – tette fel a kérdést a nap eddigi legmeglepőbb sajtóközleményében a Magyar Kétfarkú Kutyapárt.

Szóval a kormányellenes vécépapírokkal az a helyzet, hogy az MKKP információi szerint a hatpárti ellenzék holdudvara gyártotta még a 2022-es országgyűlési kampányban, de végül a raktárakból sosem került ki, valószínűleg azért sem, mert eleve késve, csak a kampány végére készülhetett el, akkor meg már eleve nehéz lehetett volna ezt az utcán szétszórni. „Becslésünk szerint minimum 35 millió forintot költöttek el rá”, írják.

A vécépapírokat a Kitörölheted.hu honlapon online lehetett igényelni, egészen április 3-ig, azután az „elfogyott” felirat jelent meg rajta. Ezt a honlapot az az Oraculum 2020 Kft. üzemelteti, ami az ellenzéki pártokhoz politikailag-gazdaságilag köthető EzALényeg nevű oldalt is, ez a Kitörölheted.hu Felhasználási feltételiből derült ki.

Az Oraculum 2020. Kft. a választás előtt egyébként 1 milliárd forintot kapott a Korányi Dávidhoz köthető Action For Democracy alapítványtól. Ez az a külföldi alapítvány, amely Márki-Zay Péter mozgalmát is támogatta. „Hogy ebből a pénzből gyártották-e az altesti kampányeszközt is, azt nem tudjuk”, írják.

Hiába állt az oldalon ugyanakkor, hogy elfogyott a vécépapír, ez nem így van, több százezer tekercs állt az ellenzék támogatóinak budapesti raktáraiban. „Így kerültünk a képbe. Egy magánszemély keresett meg minket, aki ekkor már hivatalosan is a cucc tulajdonosa volt. Habár ez a fajta budipapíros altesti humor távol áll a Kutyapárttól, azt tudtuk, hogy az iskolákban és a kórházakban évek óta hiánycikk a vécépapír, ezért mégis megpróbáltuk szétosztani.”

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt körülbelül összesen 90 ezer tekercset adott óvodáknak, bölcsődéknek, tanodáknak, egyházaknak, iskoláknak, és titokban két rendőrőrsnek is.

„Ez szép szám, különösen annak fényében, hogy az antiorbánista feliratok miatt több intézmény nem fogadhatta el hivatalosan a felajánlásunkat, akkor sem, ha szükségük lett volna rá. Így volt olyan kórház, ahová a vécépapírt rettenthetetlen passzivistáinknak kellett becsempészniük.”

Budapesten 21 helyszínen osztottak az utcán, országszerte pedig 16 városban központi helyeken szórtak. Borsodban tíz falu szegregátumába vittek belőle, 73 magánszemély pedig online igénylés után kapott tőlük. „Önkéntes pénzadomány útján lehetett kérni a webshopunkból is, a befolyt összeget nagyrészt a katás tüntetők bírságainak átvállalására fordítottuk. Mára a kormányellenes budipapír tényleg elfogyott, és a legjobb helyekre került. A Kutyapárt kijavította az értelmetlen ellenzéki pénzégetés útján elkövetett hibát”, írták, és hozzátették, hogy szívesen.

Kerestük a vécépapírosztásban részt vevő Kitörölheted.hu-t, hogy kiderüljön, mi történt pontosan, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!