Ismét Matolcsy fiának barátja nyerte az MNB pályázatát

2023. január 5. – 20:41

Másolás

Vágólapra másolva

A Matolcsy György jegybankelnök fiának barátjaként is ismert Száraz István, illetve cége, a Frank Digital Kft. nyerte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 3,3 milliárdos megbízását, írja az RTL. A pályázaton indult egy másik cég is, de ajánlatuk egy hiba miatt érvénytelen lett, és már az elején elbukott. Az, hogy a Frank Digital kapta a megbízást, már nem meglepő, az MNB régóta kapcsolatban áll a céggel. Száraz István nem csak barátja a jegybankelnök fiának, 2017-ben Matolcsy Ádám tőle vette meg a New Wave Media Csoportot, ami a kormányközeli Origo újságot birtokolta.

Száraz István, a VS.hu főszerkesztője tart előadást a 15. Internet Hungary konferencián Siófokon 2014. október 14-én – Fotó: Beliczay László / MTI
Száraz István, a VS.hu főszerkesztője tart előadást a 15. Internet Hungary konferencián Siófokon 2014. október 14-én – Fotó: Beliczay László / MTI

Az RTL összesítést készített arról, hogy az MNB korábban mikor mennyivel bízta meg Száraz cégét:

  • A 2019. október 7. és 2020. december 31. közötti időszakra kaptak nettó 1 milliárd 950 milliós keretmegbízást, amelyet 2020-ban hárommilliárd forintig bővítettek.
  • 2020. novemberben a 2020–2021-es időszakra kétmilliárd forint plusz áfáért kötöttek keretmegbízást ugyancsak kommunikációs feladatok ellátására.
  • 2021-ben is övék lett a kommunikációs megatender.

„A pályázó rendkívül alapos, színvonalasan felépített és kivitelezett kampánytervet nyújtott be, amit az ajánlatkérő jól tudna használni az üzeneteinek hatékonyabb célba juttatására. (…) A javasolt ambient eszközök ötletesek és innovatívak, a pályázó a javaslatok megfogalmazásakor figyelt a jegybank eddig követett kommunikációs stílusára, és megfelelően rakta össze a fő üzeneteket” – ez a nyertes pályázat jellemzése az MNB kommunikációs tenderének összegzésében.

A mostani tenderen indult még a vizes világbajnokság arculatát is tervező Ördögh László és a Drozsnyik Dávid tulajdonában lévő Graphasel Design Studio Kft., amelynek pályázata már az elején érvénytelen lett, mert az ajánlati biztosítékot nem csatolták, és a hiánypótlásra sem igazolták azt.

Az RTL azt írja, hogy az ajánlati biztosítékot egy bizonyos pénzösszeg befizetésével vagy például pénzintézeti garanciával lehet teljesíteni. Ha az igazolás nem érkezik be, az ajánlatkérő hiánypótlást küld. Ha ezt sem teljesíti az ajánlattevő, akkor meg sem nézik a pályázatát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!