A budapesti Madách Imre Gimnázium tanárai és diákjai ingyenesen segítenének hátrányos helyzetű vidéki diákoknak a felvételire felkészülésben

2023. január 5. – 06:23

Másolás

Vágólapra másolva

Felhívást tett közzé a budapesti Madách Imre Gimnázium az iskola hivatalos Facebook-oldalán, amelyben olyan – elsősorban nem Budapesti – 7-8. osztályos diákokat keresnek, akik „képességeik alapján gimnáziumban tudnák folytatni tanulmányaikat”, de szociális helyzetük miatt kevesebb az esélyük erre.

Mint írják:

„Nem tartjuk elfogadhatónak, hogy valakinek a jelenlegi kedvezőtlen szociális helyzete meghatározza a későbbi kibontakozását. Nemzeti ügy, hogy minden magyar tehetség megkapja a fejlődéséhez szükséges maximális segítséget.”

Ezért a gimnázium nevelőtestülete és 10-11. évfolyamos diákjai egyrészt személyes találkozásokban, másrészt online formában szaktárgyi segítséget adnának elsősorban a felvételi szempontjából lényeges magyar, matematika és idegen nyelv (angol, német) tantárgyakból.

A gimnázium iskolák, diákok és hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozó szervezetek jelentkezését is várja, a programot szeptemberben indítanák el. A felhívásban más budapesti gimnáziumok csatlakozását is kérik.

„Szeretnénk, ha ez közös program lenne, hozzájárulva ahhoz, hogy csökkenjen a Budapest–vidék megosztottság és változzon az ”elit„ budapesti gimnáziumokról kialakított kép” – írják.

A budapesti Madách Imre Gimnázium legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy az iskola alapítványa havi nyolcezer forintot kért a tanulók szüleitől, hogy a továbbiakban abból finanszírozhassa a tanárok pluszmunkáját.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!