Vádat emeltek egy 15 éves fiú ellen, aki szexuálisan zaklatta társait két Somogy megyei gyermekotthonban

2023. január 4. – 07:49

Másolás

Vágólapra másolva

Vádat emeltek egy 15 éves fiúval szemben, aki két Somogy megyei gyermekotthonban is szexuálisan zaklatta társait – írja a Somogy Vármegyei Főügyészség közleménye.

A serdülőkori magatartászavarban szenvedő fiatalkorú vádlott kiskora óta nevelőszülő gondozásában élt, azonban 2020-ban gyermekotthonban helyezték el, ahol a házirendet nem tartotta be, viselkedése miatt a nevelőkkel, illetve a lakótársaival is voltak konfliktusai.

A fiú 2021 decemberében a szobájába csalta ötéves nevelttársát, eltorlaszolta az ajtót, ruha nélkül a sértettre feküdt, de az egyik nevelő megzavarta, miután nem tudott benyitni a szobába az ajtóhoz tolt bútor miatt. A fiú egy másik otthonban további két gyereket zaklatott. Közülük az egyik sértettet többször bántalmazta, majd szexuális erőszakot is el akart követni ellene, de a megfélemlített gyerek kiabálni kezdett, és kimenekült a szobából. Egy 11 éves gyerek esetében a fiú véghez vitte a bűncselekményt, azonban két nevelttársa észlelte, mi történik, és értesítette a nevelőket.

A főügyészség a Kaposvári Törvényszékhez benyújtott vádiratában az eljárás alatt mindvégig letartóztatásban lévő fiatalkorú vádlottal szemben javítóintézeti nevelés alkalmazását indítványozta.

(MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!