Tíz éve segít a kórházaknak a tévéember, ez alatt 3643 tévét és 11 antennarendszert adott át nekik

2023. január 2. – 05:25

Másolás

Vágólapra másolva

Tavaly 372 darab televízió átadásával segítette a magyar egészségügyben ápoltak komfortérzetét és gyógyulását az Ellenbacher Attila nevéhez fűződő Ne Dobd Ki Alapítvány – derül ki a szervezet év végi Facebook-posztjából. A tévészerelő Ellenbacher 2012-ben kezdte a kórházak segítését (2018 óta alapítványi formában), így a mostani összegzése egyben egy tízéves visszatekintés is.

A posztból kiderül, hogy az indulás óta összesen 3643 televízió került neki és a szervezetnek, illetve támogatóiknak köszönhetően a hulladék helyett megjavítva, működőképes állapotba hozva valamelyik egészségügyi intézménybe, valamint tizenegy alkalommal építettek ki vagy alakítottak át egy magyarországi kórházban antennarendszert.

Tavaly huszonkét kórház és szociális intézmény vagy szervezet kapott a támogatásukkal tévéket. A legtöbbet, ötven darabot a székesfehérvári Szent György Kórházba juttattak, a salgótarjáni kórház 34, a fővárosi Uzsoki kórház 29, az ózdi kórház 28 tévét kapott. Emellett a kistarcsai Pest megyei Flór Ferenc Kórházban 110 ezer forintos anyagköltség-értékben alakítottak ki antennarendszert – valamint ennek a kórháznak is adtak 14 tévét –, de kiépítettek antennarendszert és hozzá felszereltek 18 tévét a Semmelweis Egyetem Fej Nyaksebészeti Fül-Orr gégészeti Klinikáján is, míg a már említett fehérvári Szent György Kórházban fejállomást alakítottak ki.

A múlt évben az ukrajnai menekülteket támogató szervezeteket is segítették. Adtak tévét a Vöröskeresztnek Budapesten, míg Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Fülpösdarócon az önkormányzati fenntartású szociális Intézményben mozgáskorlátozott ukrán menekülteknek építettek ki egy 15 ukrán nyelven működő, szintén havidíjmentes műholdas vevőt, valamint adták át 5 lcd tévét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!