„Kivonulnak a nagyok valami fegyveres stricis ügyben” – írta meg prostituált szerelmének egy rendőrségi dolgozó

2023. január 2. – 07:37

Másolás

Vágólapra másolva

Hivatali visszaélés miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség egy volt rendőrségi dolgozó ellen, aki értékes bűnügyi információt osztott meg egy prostituáltként dolgozó nővel – közölte a Somogy megyei ügyészség.

A közlemény szerint a fiatal férfi, aki rendvédelmi igazgatási szolgálati jogviszonyban segédelőadóként dolgozott az egyik rendőrkapitányságon, 2021 májusában, hivatásos állományú rendőröknek tartott eligazítás után megtudta, hogy a rendőrség és a TEK prostituáltakat is érintő, emberkereskedelem gyanúját felvető bűnügyben több személy elfogását tervezi.

Akkoriban a közlemény szerint „szorosabb érzelmi kapcsolatban állt egy prostituáltként tevékenykedő nővel”. Mivel azt gondolta, hogy a nőt is érinti a rendőri intézkedés, kiszivárogtatta neki a tervezett intézkedés részleteit, hogy az fel tudjon rá készülni.

Fotó: Somogy megyei ügyészség
Fotó: Somogy megyei ügyészség

A nő valójában nem lett volna érintett a rendőri akcióban, viszont ismerte a bűnügy tényleges elkövetőjét. „A kiszivárgott adatok miatt a későbbiekben minősített emberkereskedelem bűntettével megvádolt férfi felöltözve, összecsomagolva és adatoktól megtisztított mobiltelefonnal várta a hajnali órákban végrehajtott intézkedést, melynek során meg is jegyezte a rendőröknek, hogy korábbi időpontban várta őket” – olvasható a közleményben.

A nő ugyanis, eljuttatta hozzá a tervezett elfogásával kapcsolatos információkat. Az ügyészség a vádiratban mindkettejükkel szemben végrehajtandó börtönbüntetést indítványozott – a nőnek az információ átadása miatt emberkereskedelemmel kapcsolatos bűnpártolásért –, emellett a férfi foglalkozástól való eltiltását is kezdeményezte.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!