367 millió forintnyi drogot találtak nála és a kocsijában, de tagadta a szegedi férfi, hogy kábítószerrel kereskedne

2023. január 02. – 09:10

Másolás

Vágólapra másolva

Tablettákat és nedves állagú masszaszerű anyagot, mint később kiderült, amfetamint és kokaint tartalmazó zacskókat találtak annál a 47 éves szegedi férfinél, F. Józsefnél, akit december 29-én fogtak el a város északi részén a Készenléti Rendőrség és a Csongrád-Csanád megyei rendőr-főkapitányság rendőrei. A férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy különböző típusú kábítószerekkel látta el kiterjedt vásárlói körét, a kábítószer-birtoklás tényét nem tagadta, az azzal való kereskedést már igen – olvasható a Police.hu-n.

A férfi azután is tagadott, hogy „Tico, a malinois kábítószer-kereső kutya segítségével a nyomozók egy közeli társasház mélygarázsában egy kábítószerrel teli, rendszám nélküli kocsit találtak. S hogy hogy nem, annak indítókulcsa épp az elfogott férfi zsebében lapult” – olvasható a közleményben.

A rendőrök az autó első és a hátsó ülése között a padlón, valamint a csomagtartóban fekete nylonzacskókat találtak különböző állagú anyagokkal. A felsorolás szerint

  • 3 csomagban kokain,
  • 4 csomagban MDMA tabletta,
  • 8 csomagban amfetamin, míg
  • 46 csomagban marihuána volt.
Tico, a kábítószer-kereső kutya a sikeres akció végén. Fotó: Police.hu
Tico, a kábítószer-kereső kutya a sikeres akció végén. Fotó: Police.hu

A kokain és a tabletták egy-egy kilogrammot nyomtak, az amfetain 8 kilogrammot, a növényi törmelék több mint 50 kilogrammot. A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke meghaladja a 367 millió forintot. A technikusoknak több óráig tartott, mire minden bűnjelet rögzítettek az autóban – érzékelteti a közlemény a fogás nagyságát.

A nyomozók a férfitől lefoglaltak három gépkocsit és 20 nagy értékű karórát is, „a lefoglalással elvont vagyon értéke 20 millió forint” – írja a közlemény.

A nyomozók F. Józsefet jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg, majd bűnügyi őrizetbe vették. A férfit később a bíróság le is tartóztatta. Ha bebizonyosodik a bűnössége, „5 évtől 20 évig, vagy életfogytig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni” – olvasható a közleményben.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!