Balmazújvárosban január 20-ig tart a december

2023. január 1. – 14:01

Másolás

Vágólapra másolva

A decemberi havi és II. félhavi dolgozó és tanuló helyközi bérletek január 9-e éjfélig érvényesek a MÁV-Volán-csoport helyközi vonat és busz járatain – közölte vasárnap a MÁV. Emellett azokon a településeken, ahol a Volánbusz közlekedtet helyi buszjáratokat, szintén hosszabb ideig használhatók a decemberi bérletek.

Van néhány kivétel is, ahol vagy még hosszabb ideig érvényesek a bérletek, vagy nemcsak a helyi, helyközi dolgozó vagy tanulóbérletek érvényességét hosszabbították meg.

  • Szeged helyi közösségi közlekedésben a 2022. december havi (tanuló, nyugdíjas, dolgozó, kisgyermekes), 2022. IV. negyedéves, a 2022. II. féléves és a 2022. éves bérleteket is elfogadják január 9. nap végéig.
  • Balmazújvárosban a december havi teljes árú és tanuló bérleteket január 9-ig, a 4 havi (szeptember-december közötti) tanuló bérleteket január 20-án éjfélig fogadják el a helyi Volánbusz járatokon.
  • Bátonyterenyén pedig január 15. nap végéig utazhatunk a december havi és szeptembertől decemberig szóló 4 havi teljes árú és tanuló bérletekkel a helyi buszokon.

A meghosszabbítás célja, hogy megkönnyítsék az utasok sorban állás nélküli bérletvásárlását az új év elején – közölte a MÁV-Volán csoport. A tapasztalatok szerint a téli szünet utáni iskolakezdésnél hosszabbra nyúlhat a várakozás a jegypénztáraknál és a jegykiadó automatáknál. Emellett a közlemény felhívja a figyelmet arra is: „a gyorsabb kiszolgálás érdekében a jegy- és bérletvásárláskor továbbra is érdemes a MÁV Appot, a jegykiadó automatákat és a Közlekedési Mobiljegy alkalmazást használni.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!